Съставки:
500 гр паста
250 гр скариди
1 червена чушка
1 люта чушка
1 връзка пресен лук
2 връзки босилек
3 големи скилидки чесън
1 лимон
1 ч.л. мед
9 с.л. зехтин
4 с.л. балсамов оцет
сол и черен пипер
Приготвяне:
Пастата сварявате, но в никакъв случай не преварявате. В подходящ съд разбивате много добре балсамовия оцет със зехтина, добавяте меда, солта и прясно смлян черен пипер и пресования чесън и отново разбърквате добре. Отцеждате пастата и още топла я смесвате с маринатата. Разбърквате внимателно, но много добре и оставяте да си почине за около 1 час докато пастата е съвсем изстинала. Измивате и почиствате от семето и дръжките чушките и нарязвате на дребно. Прибавяте в пастата. Нарязвате на дребно и пресния лук и добавяте в салатата. Следва да нарежете на дребно и босилека и също да го добавите. Накрая добавяте скаридите и овкусявате още веднъж с лимонов сок, сол и пипер и евентуално чесън. Слагате на студено и разбърквате често. Тъй като пастата "дръпва" много от подправките преди да сервирате проверете, как е на вкус и евентуално отново овкусете.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар