вторник, 24 февруари 2009 г.

Ордьовър - III вид

Съставки:

* 5 яйца
* 100 г салам
* 150 г сирене
* 100 г аншоа (филе) или копърка
* 100 г маслини
* 150 г кисели краставички
* 100 г майонеза
* 50 г прясно краве масло
* 3 червени печени или мариновани пиперки (капии)
* черен пипер и сол на вкус
* 2 стръка магданоз




Приготвяне:

Твърдо сварените яйца се разрязват по дължина на две части. Изваждат се жълтъците и се претриват, подправят се на вкус с черен пипер и сол и отново се поставят в белтъците, като се притискат с лъжичка. Белтъците с плънката, оформени като цели яйца, се подреждат в подходяща чиния, Заливат се с майонезата, леко разредена с газирана вода или мляко, и се украсяват със спирали от краставичките и кръгчета от пиперките. Наоколо се подреждат филетата от аншоата (копърката), предварително почистени, измити, овкусени с киселина и увити около маслинките, и останалите продукти, нарязани на тънки парченца и украсени с кръгчета от останалите пиперки и краставички и листа от магданоза. Върху приготвения ордьовър се шприцова на тънки нишки предварително разбитото масло.

0 коментара:

Публикуване на коментар