вторник, 24 февруари 2009 г.

Саморай

Съставки:

* 6 сварени яйца
* сол
* фиде
* 2 пакетчета кайма /каймата да е за принцеси на сами/
* 4 моркова
* черен пипер
* една марула




Приготвяне:

Морковите и яйцата се слагат във вода и се сваряват. Яйцата се обелват и срязват на две. Свареният морков се нарязват на купчета. Каймата се омесва, след което в подходяща тавичка се растилят шест еднакви по големина елипси. В средата на всяка елипса се слага половинката яйце, завиват се хубаво с останалата кайма, така че да покрие цялото яйце и да се оформи таралежче. Отгоре на готовите таралежи набождате фидето, моркова е за нос, черния пипер за очи. Така готовите таралежи се слагат в загрята фурна и се печат до получаване на сребрист цвят. Поднбася се върху листа от марула.

0 коментара:

Публикуване на коментар