вторник, 24 февруари 2009 г.

Чеснови пълнени гъби

Съставки:

* 16 големи гъби
* 250 г малки гъби
* 1 ч.ч. много ситно накълцан чесън
* 1 ч.ч. накълцани бадеми
* 250 г масло
* 400 г телешка кайма
* 2 ч.ч. галета
* 1 ч.ч. настъргана моцарела
* 1/2 ч.ч. настърган пармезан




Приготвяне:

Отрежете крайчетата на пънчетата на големите гъби. Отделете пънчетата от шапчиците. Нарежете пънчетата, заедно с маките гъби. Запържете леко чесъна, нарязаните гъби и бадемите в половината масло до готовност. Добавете каймата и пържете до готовност. Добавете 1 1/2 ч.ч. от галетата и объркайте добре. Намазнете подходяща тавичка. Поставете осем шапчици от големите гъби, с отвора нагоре. Натъпчете добре със сместта с кайма. С останалите осем шапчици захлупете долните шапчици, с отворената част надолу. Наръсете с моцарелата, пармезана и останалите галета. "Наръсете" с кубчета от останалото масло. Печете на 180 градуса за 30 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар