вторник, 24 февруари 2009 г.

Млечен пастет

Съставки:

* 2 кофички кисело мляко
* 1 чаена чаша ситно настъргано сирене
* 1 малка главичка кромид лук, чубрица (ким)
* 1/4 връзка магданоз
* 3 скилидки чесън
* сол




Приготвяне:

Киселото мляко се поставя в платнена торбичка и се изцежда около 10 часа. Сиренето се стопява на водна баня заедно с маслото. Лукът и магданозът се нарязват на дребно. Чубрицата или кимът се смила. Към отцеденото мляко се прибавят последователно и при непрекъснато разбиване сиренето и магданозът, чубрицата или кимът, счуканият чесън (по желание) и сол на вкус.
Приготвеният пастет се използува като предястие или за намазване на хапки и сандвичи, а така също като пълнеж (фарш) на месни и растителни продукти (рула от шунка, бекон, кашкавал, домати, краставички, пиперки и др.).

0 коментара:

Публикуване на коментар