Съставки:
* 1 чаена чаша ситно настъргано сирене
* 1 малка кофичка сметана
* 100 г гъби
* 50 г прясно краве масло
* копър
* черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
Гъбите се почистват и измиват, нарязват се на ситно и се задушават в маслото. Прибавя се сиренето и се разбърква, докато се разтопи. Към сместа, след като се охлади, се прибавят 2/3 от сметаната, дребно нарязаният копър, сол и черен пипер на вкус. Приготвеният пастет се оформя в чинийки или плато и се украсява с отделените за тази цел 1/3 от сметаната, цели гъби и листа от копъра.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар