Съставки:
* 2 неголеми свежи салати
* 2 краставици
* 1 връзка зелен лук
* 1 малка консерва риба тон
* 1 суп.л. царевица
* 100 гр. черни маслини без костилка
* 2 сварени яйца
* 2-3 суп.л. зехтин
* 1 лимон
* 1 суп.л. сусам
* 1 ч.л. масло
* сол на вкус
Приготвяне:
Салатите се накъсват в салатиера. Краставиците се обелват и се нарязват на по-дебели кръгчета; лука се нарязва на едро. Прибавя се и царевицата и се разбърква внимателно, посолява се. Добавя се рибата тон, като се започва от средата и се разпръсва към периферията. Поръсва се с изцедения лимонов сок и добавяме и зехтина, но не рзбъркваме! Прибавят се маслините, нарязани на половинки и яйцата - на четвъртинки. Запържваме сусама в маслото и поръсваме обилно.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар