вторник, 24 февруари 2009 г.

Рукола със смокини, прошуто и пармезан

Съставки:

200 гр рукола (измита и подсушена)
4 смокини
2 топчета моцарела
4 парчета прошуто
мента, свежа
100 гр пармезан
6 с.л. зехтин
1 с.л. мед
3 с.л. лимонов сок
сол и пипер




Приготвяне:

Руколата измивате и подсушавате и разпределяте в чиниите.
Правите два разреза във формата на кръст на смокините, след което притискате четвъртинките надолу, така че да се вижда сърцевината на плода, но същевременно четвъртинките не трябва да се отделят. Прошутото и моцарелата разкъсвате на ръка и разпределяте в салатите. Поръсвате с няколко листенца мента.
С остър нож "остъргвате" почти прозрачни ленти пармезан и слагате в салатата. Правите дресинт от зехтина, меда и лимонения сок, овкусявате със сол и прясно смлян черен пипер.

0 коментара:

Публикуване на коментар