Съставки:
* 2 пилешки гърди, без кости и кожа, сварени и нарязани на хапки
* 2 твърдо сварени яйца, обелени и нарязани на парченца
* 1/2 ч.ч. нарязани стъбла целина
* 1/2 ч.ч. пресен лук, нарязан
* 1 ч.ч. нискокалорична майонеза
* 4 големи ябълки
* сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
В голяма купа смесете пилето, яйцата, целината, лукът и майонезата. Нарежете ябълките на половина и издълбайте сърцевината, като трябва да получите нещо като "купичка" с дебелина на стената около 1-1,5 см. Сърцевината на ябълката наситнете и добавете към салатата. С готовата вече салата напълнете "купичките". Оставете за малко в хладилника, за да си починат.
Ако обелите ябълките те бързо ще почернеят, така че не го правете или ако все пак се решите на тази стъпка ги отъркайто поне отвън с лимон, който ще запази цвета им. Може да добавите подправки по ваше желание.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар