вторник, 24 февруари 2009 г.

Пирожки с пилешки пълнеж

Съставки:

за пълнежа

* пилешко месо -200 гр. - сварено
* чесън 2-3 скилидки
* магданоз
* нишесте 1 с.л

за тестото

* 2 яйца
* масло 20 гр.
* брашно
* вода
*





Приготвяне:

Запържваме пилешкото месо 2-3 мин. добавяме нарязания на ситно чесън и след това добавяме и нишестето разбито в 1 ч.ч вода. Отстраняваме от котлона и се заемаме с тестото.
Правим парено тесто. Слагаме на котлона 200 гр. вода да заври. Добавяме маслото и около 200 гр. брашно. Разбъркваме добре и отстраняваме. Към така получената смес добавяме двете яйца. Всичко това се изсипва върху набрашнена маса и се меси средно твърдо тесто като се добавя още брашно. След омесването се разточва кора с дебелина 1 см. слага се от плънката в края и се загръща. С чаша се изрязват полумесеци. Панират се в яйца и галета и се пържат в мазнина.

0 коментара:

Публикуване на коментар