вторник, 24 февруари 2009 г.

Солени "бонбони"

Съставки:

500 гр меко сирене "Камембер"
125 гр масло
1 глава лук
30 гр бадемови или лешникови стърготини
40 гр сухар
4 стръка копър
4 стръка магданоз
2 с.л. сладък пипер
2 с.л. къри

45 хартиени формички за бонбони




Приготвяне:

Нарязвате Камембера на дребни парченца, добавяте мекото масло и с помоща на вилица ги намачквате добре. Разбърквате до получаването на еднородна смес. Оставяте в хладилника за около 30 минути.
Ядките се "запържват" до златисто в тиган без мазнина и се поставят в чиния.
Сухарите се стриват добре и се поставят в отделна чиния. Магданозът и копъра се нарязват на дребно и също се поставят в отделна чиния. Червения пипер поставяте в отделна чиния, както и кърито. Разделяте сиреновата маса на 5 части. От всяка част оформяте по 9 топчета с големината на орех и овалвате в някоя от петте чинии.

0 коментара:

Публикуване на коментар