вторник, 24 февруари 2009 г.

Млечен пастет с яйца

Съставки:

* 2 кофички кисело мляко
* 2 яйца
* 1 кафена чашка счукани орехови ядки
* 100 г стерилизирани краставички
* 1 кафена чашка растително масло
* 5 маслини
* 1/5 връзка магданоз
* 1 главичка чесън
* сол на вкус




Приготвяне:

Киселото мляко се поставя в платнена торбичка и се изцежда около 10 часа. Чесънът се счуква с малко сол, 1/2 от ореховите ядки и жълтъците на твърдо сварените яйца. Към получената гладка смес постепенно се прибавя растителното масло. След това към изцеденото мляко се прибавят чесновата смес, останалите орехови ядки, 1/2 от краставичките и магданозът, нарязани на дребно, и сол на вкус. Приготвеният пастет се гарнира с маслините и останалата част от краставичките, нарязани на кръгчета, и листа от магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар