неделя, 22 февруари 2009 г.

Баварска салата с колбаси и лук

Съставки:

* 350 г пушен колбас
* 200 г кашкавал
* 4 глави червен лук
* 4 бр. кисели краставички
* 1 връзка пресен лук
* 1/2 връзка магданоз
* 4 с.л. майонеза
* 4 с.л. сметана
* 1 с.л. (10 мл) оцет
* 1 ч.л. люта горчица
* прясно смлян бял пипер
* сол
Приготвяне:

Колбасът се нарязва на лентички, кашкавалът - на кубчета, червеният лук - на тънки пръстенчета, а краставичките - на ивици. Майонезата се разбива на пяна със сметаната, оцета и горчицата и се подправя със сол и бял пипер. Съставките се слагат в дълбока купа, добавят се нарязаният на дребно пресен лук и по-едро нарязаният магданоз. Заливат се със соса и се разбъркват. Салатата се оставя да престои 15 минути, след което се поднася, украсена по желание.

0 коментара:

Публикуване на коментар