Съставки:
* 500 г пиле
* 25 г краве масло
* 2 супени лъжици растително масло
* 1 морков
* 1 корен от магданоз
* 1 глава кромид лук
* 3 супени лъжици брашно
* 1 яйце
* 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
* черен пипер
* лимонов сок
* сол
Приготвяне:
Почистеното и измито пиле се сварява цяло в подсолена вода заедно с лука и ароматичните корени, след което се обезкостява. Част от бялото месо се нарязва на кубчета и се оставя за притурка към готовата супа, а останалото месо се смила в месомелачка с дребна решетка. От растителното масло, брашното и 2/3 от млякото се приготвя бешамелов сок, който се смесва със смляното месо и прецедения бульон. Супата се вари 5-6 минути, прецежда се през цедка, застройва се с разбитото яйце и останалата 1/3 от млякото и се подправя с прясното масло и лимонов сок (оцет) на вкус. Поднася се с парченца от нарязаното бяло месо и смлян черен пипер.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар