неделя, 22 февруари 2009 г.

Винегрет с месо или колбаси и майонеза

Съставки:

* 200 г сварено месо (или телешки салам, шунка, кренвирши, сварено пиле)
* 3 картофа
* 1/2 средно голяма прясна краставица
* 2 яйца
* 1 морков
* 2 кисели краставички
* 5 листа от зелена салата
* 1/2 главичка червено цвекло
* 250 г майонеза
* черен пипер и сол на вкус




Приготвяне:

Цвеклото, морковите и картофите се сваряват и след като изстинат, се нарязват на тънки лентички. Месото, краставичките, салатените листа и киселите краставички, също нарязани на дребни тънки ивички. Нарязаните продукти се размесват добре и се разбъркват с майонезата. Сместа се подправя на вкус с черен пипер и сол, оформя се в салатена чиния и се украсява с филийки от второто сварено яйце и ивички от салатените листа.

0 коментара:

Публикуване на коментар