Съставки:
за 3-4 порции
* 100-200гр. свински шол
* 1 глава лук
* 1 среден на големина морков
* 1 картоф
* 1 супена лъжица брашно
* 3 щипки сушена или прясна целина (листа)
* 2 супени лъжици ориз
Приготвяне:
Нарязваме месото на дребни късчета и го варим в 1-1.2 литра вода около 15-20 минути. Задушаваме нарязания лук и прибавяме брашното към него, след което го слагаме при свареното месо. Добавят се нарязаните на кубчета морков и картоф както и ориза. Слагаме целината и варим около 20-25 мин до готовност на съставките. По желание супата може да се застрои с един жълтък и 2-3 супени лъжици кисело мляко.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар