неделя, 22 февруари 2009 г.

Супа с кренвирши

Съставки:

* 1 голяма глава лук
* 2-3 средноголеми картофа
* малко ориз или фиде - пожелание
* 1 морков
* 1 чушка (може и от консерва)
* може и зеленчуков бульон
* 1-2 кренвирша

За застройката :

* 1 яйце(само жълтъка)
* 1/2 кофичка кисело мляко

Подправки:

* сол
* оцет и смлян черен пипер




Приготвяне:

Запържваме в малко мазнина нарязаният лук, след това го задушаваме с малко вода за 2-3 минути, доливаме останалата част от водата и слагаме картофите, морковите и чушките, нарязани на кубчета. След като се посварят зеленчуците слагаме и ориза (фидето), тъй като му е нужно по-малко време да се свари и нарязаните на ситно кренвирши. След като всичко е готово посоляваме на вкус и приготвяме застройката: разбиваме жълтъка, киселото мляко, добавяме 1с.л. оцет и черен пипер (количеството зависи от предпочитанията).

0 коментара:

Публикуване на коментар