неделя, 22 февруари 2009 г.

Гъбен хайвер

Съставки:

* около 100 г сушени гъби
* 15 г растителна мазнина
* 10 г лук
* 20 г зелен лук
* 5 г оцет
* чесън на вкус
* сол и черен пипер на вкус




Приготвяне:

Измийте и сварете до готовност сушените гъби, оставете ги да се охладят и ги накълцайте съвсем на дребно или още по-добре ги пасирайте. Ситно нарязаният стар лук леко запържете в мазнината, добавете гъбите и задушавайте 10-15 минути. Три минути преди края на задушаването прибавете наситнения чесън, оцета, солта и пипера.
Готовия хайвер поставете в подходяща чиния и поръсете с накълцания зелен лук.

0 коментара:

Публикуване на коментар