неделя, 22 февруари 2009 г.

Балатонки

Съставки:

* 1 ч.ч.прясно мляко
* 1 ч.ч.кисело мляко
* брашно
* 1 ч.л.сол
* 1 ч.л.захар
* 1 ч.л.сода
* 1 кубче мая
* 1 белтък

ЗА ПЛЪНКАТА:

* кренвирши
* кашкавал




Приготвяне:

От продуктите замесваме меко тесто.Оставяме да втаса 15-20мин.
Разточваме на тънка кора и режем на триъгълници.
Слагаме по пърче от кренвирша и малко кашкавал. Завиваме на кифла и ги слагаме в намазнена тава.
Мажем кифлите с жълтък и поръсваме с чубрица.
Печем в умерена фурна.

0 коментара:

Публикуване на коментар