Съставки:
* 500 г пилешки дреболии
* 50 г краве масло
* 1 морков
* 2 домата
* 1 глава кромид лук
* 1/2 супена лъжица брашно
* 1 кафена чашка натрошено фиде (ориз)
* 1 яйце
* 1/2 чаена чаша кисело мляко
* лимонов сок (оцет)
* сол
* черен пипер
Приготвяне:
Почистените, измити и нарязани дреболии (без дробчетата) се заливат с вода, посоляват се и се варят на тих огън заедно с дребно нарязания лук почти до омекване. Тогава се прибавят фидето, дробчетата и дребно нарязаните домати, а малко по-късно - мазнината, оцветена от задушения в нея настърган морков и след това прецедена. След свалянето на супата от огъня се добавят варена застройка, приготвена от киселото мляко, яйцето и брашното, и вкусовите подправки.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар