Съставки:
* картофи според желаното количество - може би килограм и половина за 3 порции
* бульон 1-2 бр.от каквото имате, но най-удачно е гъбен или зеленчуков
* сирене-250 гр
* готова майонеза от тубичка
Приготвяне:
Най-важното нещо на тази салата е варенето на картофите. Обелете ги, нарежете ги на половинки, за да се сготвят по-бързо и ги сложете в тенджерка. Сложете вода,ковто да ги покрива. Задължително отгоре натрошете бульона. Идеята е те да се сварят и да са вече овкусени. Сол не се слага, защото самият бульон е солен. За повече вкус сложете 2 бр. от кубчетата. Правила сам го с 1 бр, но с 2 бр е по-добре. Най-добре е бульона да е зеленчуков или гъбен, но става с всякакъв. Дръпнете картофите от огъня преди да са уврели, много е важно да са твърдо сварени, а не да се размазват като ги стиснете с пръсти. Това трябва да е така, тъй като те се рендосват и трябва да станат на малки лентички, така както настъргвате кашкавал например, правете го директно в чинията за сервиране. След като сте готови, отгоре натрошавате сирене и поливате обилно с майонеза.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар