Съставки:
Дреболии от кокошка или пуйка
1 глава лук
1 морков
1/2 глава целина
50 г фиде
1 домат
50 г масло
сол
магданоз
черен пипер
Приготвяне:
Дреболиите без дробчетата се заливат със студена вода и се варят. Посолява се след като кипне водата. Прибавят се настърганите лук, морков и целина. Дробчетата се слагат заедно с фидето 20 минути преди чорбата да е готова, а настъргания домат - след 10 минути. Накрая се пуска маслото. Чорбата се поднася поръсена с магданоз и черен пипер. Може да се застрои с 1 яйце и 1/2 чаша кисело мляко.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар