неделя, 22 февруари 2009 г.

Чорба от птичи дреболии

Съставки:

Дреболии от кокошка или пуйка

1 глава лук

1 морков

1/2 глава целина

50 г фиде

1 домат

50 г масло

сол

магданоз

черен пипер




Приготвяне:

Дреболиите без дробчетата се заливат със студена вода и се варят. Посолява се след като кипне водата. Прибавят се настърганите лук, морков и целина. Дробчетата се слагат заедно с фидето 20 минути преди чорбата да е готова, а настъргания домат - след 10 минути. Накрая се пуска маслото. Чорбата се поднася поръсена с магданоз и черен пипер. Може да се застрои с 1 яйце и 1/2 чаша кисело мляко.

0 коментара:

Публикуване на коментар