Съставки:
* 250 г смляно месо
* 1 глава кромид лук
* 1 супена лъжица доматено пюре
* 1 кафена чашка разтопена мазнина
* 1 кафена чашка ориз
* червен пипер
* черен пипер
* сол
Приготвяне:
Ситно нарязаният лук и месото се задушават заедно в мазнината няколко минути, след което се разбъркват с доматеното пюре, червения пипер и сол, прехвърлят се в тенджера с повишено налягане, заливат се с 6 чаени чаши вода и се варят заедно с почистения и измит ориз. Готовата супа се поднася поръсена с черен пипер. По желание може да се подправи с оцет и счукан чесън.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар