неделя, 22 февруари 2009 г.

Картофена супа

Съставки:

* 500 г картофи
* 50 г мазнина (краве масло, растително масло)
* 7г връзка копър
* 1 чаена чаша кисело мляко
* 6 чаени чаши вода
* сол и черен пипер на вкус




Приготвяне:

Картофите се измиват, обелват се, повторно се измиват, нарязват се на кубчета и се задушават в мазнината 5—6 минути, след което се заливат с горещата и леко подсолена вода, разбъркват се и се варят при леко кипене. Малко преди сваряването на картофите се прибавя почистеният, измит и ситно нарязан копър. Готовата супа се поднася с по 1 супена лъжица от киселото мляко към всяка порция и черен пипер на вкус.

0 коментара:

Публикуване на коментар