Съставки:
* 500 г картофи
* 3 коренчета от магданоз и листа от 1/2 връзка магданоз
* 1 чаена чаша кисело мляко
* 25 г краве масло
* 6 чаени чаши вода
* сол
* черен пипер на вкус
Приготвяне:
Картофите и корените от магданоза се почистват и измиват, поставят се в съд с малко количество подсолена вода и се варят до разваряване, след което магднозовите корени се отстраняват, а картофите се стриват на пюре, заливат се с останалата гореща вода и се кипват. Приготвената супа се подправя с маслото, ситно нарязания магданоз и черен пипер на вкус и се поднася с киселото мляко
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар