Съставки:
Приготвяне:
Слага се вода в тенджера да заври, след това се слагат 2-3 глави от калкан да се сварят, като периодично се отпенва пяната. След 10-15 м. се вадят главите, бульона се прецежда и в него се слага 1 глава лук разрязана на 4, олио, девесил, черен пипер и се връща на огъня да ври на по слаб котлон докато омекне лука. През това време се чистят главите и месото се прибавя към бульона. След като лука омекне и бульона е поел подправките се сваля от котлона. Прави се застройка - от 2 жълтъка, 2-3 с.л. кисело мляко и сока от един лимон. Разбива се добре, взема се от бульона и се прибавя към застройката, като след това се сипва на тънка струйка в тенджерата. Осолява се.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар