Съставки:
* 1-2 ч.ч. боб
* лук
* морков
* целина
* 2-3 с.л. растителна мазнина
* доматено пюре
Приготвяне:
Бобът се накисва за една нощ в хладка вода. След като е престоял в нея, тя се изхвърля, бобът се изплаква добре и се залива отново с достатъчно количество хладка вода (преценява се на око в зависимост от това, колко гъста искаме да е чорбата). На много силен огън чорбата се кипва, след което огънят се намалява до тих. След 30-35 минути варене към боба се добавят нарязаните на ситно лук, морков и целина. Тяхното количество се определя също на око, а и според личния вкус. Добавят се 2 с.л. растителна мазнина и чорбата се доварява. Десет минути преди края на варенето (когато бобът е повече от почти готов) прибавяте леко задушеното в останалата мазнина доматено пюре, кипвате и доварявате до пълна готовност.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар