неделя, 22 февруари 2009 г.

Вкусно телешко варено

Съставки:

* 700 гр - Телешко /без мазно и ципи/
* 2 бр. - големи картофа
* 1 бр. - голяма глава лук
* 50 гр. - праз лук /по желание/
* 2 бр. - големи моркова
* малко бурканче гъби /печурки/
* фиде /по преценка/
* 1 бр. - червена пиперка
* 1 вр. - магданоз
* 1 вр. - целина /може и сушена/
* 1 ч.л - червен пипер
* 1 ч.л - чубрица
* 3 бр. - скелитки чесън
* 1 бр - бульон КОСТИЛЯ
* 2 бр. - бульон КОСТИЛЯ




Приготвяне:

Месото се изчиства от мазнината и жилите и се нарязва на средно големи кубчета, след което се слага на котлона докато заври. Препенва се 2 пъти и се маха от котлона 5 мин след като заври. Месото се прецежда и се измива добре с гореща вода. Бульона се изхвърля и месото заедно с нарязания на големи кубчета лук се слага с чиста вода в тенджера под налягане. Когато заври котлона се намалява на най-ниска степен и се оставя да ври 40мин. Маха се от огъня и след 5-6 минути когато налягането в тенджерата спадне се пробавят всички други продукти нарязани на малки кубчета, без магданоза. Слага се отново на котлона, на най-силна степен. Когато заври, котлона се намалява на най-ниска степен и се остава да ври още 15 мин. Тенджерата се снема от котлона и след като налягането спадне /след около 5-6 мин./ се прибавя ситно нарязания магданоз. При желание може да се добави сол.

0 коментара:

Публикуване на коментар