неделя, 22 февруари 2009 г.

Агнешка чорбица

Съставки:

* 300 г агнешко месо
* 1 връзка пресен кромид лук
* 50 г краве масло
* 1 кафена чашка ориз
* 1 морков
* 1 яйце
* 1/2 супена лъжица брашно
* 1/2 чаена чаша кисело мляко
* 3 домата
* 1/4 връзка магданоз
* джоджен
* черен пипер
* сол на вкус




Приготвяне:

Месото се нарязва на дребни парчета, залива се с 3 чаши вода и се оставя да заври, след което се посолява, отпенва се и се вари почти до омекване заедно с дребно нарязаните и задушени в 1/2 от мазнината, лукът и моркова. Прибавя се оризът, а малко преди отстраняването на супата от огъня се добавят дребно нарязаните домати, джоджен и част от магданоза. Готовата супа се застройва с варена застройка от яйцето, киселото мляко и препеченото брашно, подправя се с останалата 1/2 от маслото, черен пипер и сол и се поднася поръсена с останалата част от магданоза.

0 коментара:

Публикуване на коментар