неделя, 22 февруари 2009 г.

Баница с праз лук

Съставки:

* 1 пакет точени кори
* 125 гр масло
* 1 връзка праз лук
* 400-500 гр кайма
* 2 супени лъжици олио




Приготвяне:

В тиган сипваме двете лъжици олио и 1 чаена чаша вода, прибавяме и каймата, като я натискаме с дървена бъркалка, за да се смеси с водата и олиото, след това запържваме, докато каймата стане на гранули и остане на мазнина. Прибавяме изчистения и нарязан лук, сипваме още 2 чаени чаши вода и продължаваме да запържваме докато лука се спаруши и водата се изпари. Оставяме да изтине. Разтиламе корите, поръсваме от запърженото масло, поръсваме и от изстиналата плънка и навиваме два пласта от кората на руло, след това продължаваме по същия начин и с другите кори (от 1 пакет кори излизат 6-7 рула). Готовите рула нареждаме в намазана тава и печем на220градуса до зачервявяне.

0 коментара:

Публикуване на коментар