Съставки:
1. Около килограм два три вида дребна риба или глави и опашки. (Само речни или само морски)
2. 400 грама филе от риба (пак речна или морска)
3. 4-5 картофа
4. 3 моркова
5. 1 червена и зелена чушка
6. 2 глави лук
7. лимон, черен пипер, дивесил, магданоз, сол
Приготвяне:
1. В тензух слагаме дребната риба заедно с един морков, повечко девесил и една глава лук. Варим около 45 минути Обезкостяваме ако можем, изстискваме тензуха и изхвърляме остатъците.
2. Нарязваме зеленчуците по следния начин: Една трета на едро (2-3 см.) втората на средни парчета около 1 см. и останалото на ренде или много ситно.( морковите по на дребно) Така ще се получи при варенето различна консистенция- много приятна.
3. На силна скара запичаме рибните филета за кратко. Засилва се аромата на рибата.
4. Варим всичко заедно не повече от 10-15 минути.
5. Подправяме с лимон, пипер, пресен девесил много магданоз и сол
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар