неделя, 22 февруари 2009 г.

Картофена супа - II вид

Съставки:

* 500 г картофи
* 1 глава кромид лук
* 4 супени лъжици растително масло
* 1 супена лъжица доматено пюре
* 1 яйце
* 2 кафени чашки кисело мляко
* 1/4 връзка магданоз
* черен пипер
* сол на вкус




Приготвяне:

Дребно нарязаният лук се задушава до омекване в мазнината и 1 супена лъжица сода. Прибавя се размитото с вода доматено пюре и се разбърква. Добавят се 6 чаени чаши гореща вода. След като течността заври отново, се прибавят почистените, измити и нарязани на кубчета картофи. Супата се посолява на вкус и се вари на тих огън до омекване на картофите. От киселото мляко, яйцето и част от течността на супата се приготвя застройка, която при непрекъснато разбъркване се прибавя в отстранената от огъня супа. Преди поднасянето й супата се поръсва със ситно нарязания магданоз и черен пипер на вкус (по желание).

0 коментара:

Публикуване на коментар