Съставки:
* 500 г хек (или мерлуза)
* 1/2 кафена чашка растително масло
* 1 глава кромид лук
* 2 моркова
* 1/4 глава целина
* 2 домата
* 1/2 супена лъжица брашно
* 3 стръка мащерка (или 2 стръка девисил)
* 1 чаена лъжичка винена киселина
* магданоз
* черен пипер
* сол
Приготвяне:
В рибен бульон или подсолена вода се изсипва мазнината и се варят почти до готовност ситно нарязаните или настъргани лук, моркови и целина, след което се прибавят обелените и дребно нарязани домати. Като поврят малко доматите, се прибавят рибата, предварително обезкостена, нарязана на кубчета и маринована в подкиселена вода, сол и черен пипер, девисилът или мащерката. Супата се вари още 10-15 минути. Поднася се поръсена със ситно нарязан магданоз.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар