неделя, 22 февруари 2009 г.

Супа от риба по търновски

Съставки:

* 500 г хек (или мерлуза)
* 1/2 кафена чашка растително масло
* 1 глава кромид лук
* 2 моркова
* 1/4 глава целина
* 2 домата
* 1/2 супена лъ­жица брашно
* 3 стръка мащерка (или 2 стръка девисил)
* 1 чаена лъжичка винена киселина
* маг­даноз
* черен пипер
* сол




Приготвяне:

В рибен бульон или подсолена вода се изсипва мазнината и се варят почти до готовност ситно на­рязаните или настъргани лук, моркови и целина, след което се прибавят обелените и дребно наря­зани домати. Като поврят малко доматите, се при­бавят рибата, предварително обезкостена, наряза­на на кубчета и маринована в подкиселена вода, сол и черен пипер, девисилът или мащерката. Су­пата се вари още 10-15 минути. Поднася се поръ­сена със ситно нарязан магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар