неделя, 22 февруари 2009 г.

Саламур

Съставки:

* eдно цяло пиле
* червени и зелени чушки
* домати
* чесън
* олио
* сол




Приготвяне:

Пилето се поставя в тенджера и се сварява, като се добавя пилешки бульон. След изваждането му е препоръчително да се сложи на скара, за да придобие запечена коричка. След това се накъсва на парчета. Чушките се опичат и белят. Поставят се в дълбок съд /хаванче/. Скълцват се с чукчето. Доматите, по възможност се изпичат или белят и пържат в тиган до сгъстяване. След това се поставят при чушкитеи се добавя сол и олио. Сместа се обърква добре. Накъсаното пиле и смета от чушките и доматите се поставят във водата, в която е вряло пилето.

0 коментара:

Публикуване на коментар