Съставки:
* 1,500 кг свински крачета, уши и опашки
* 5-6 скилидки чесън
* дафинов лист
* бахар
* черен пипер
* оцет
* хрян
* сол
Приготвяне:
1. Поставяме измитото месо в дълбока тенджера и заливаме със студена вода, така че да го покрие.
2. Прибавяме подправките, без чесъна и оцета.
3. Варим на умерен огън около 3 часа, след което изваждаме месото и го обезкостяваме.
4. Прецеждаме бульона. Нарязваме месото на парчета.
5. Подправяме с настърган хрян, счукан чесън и оцет.
6. Пачата може да се поднесе като гореща супа или да се остави на студено да се желира. Във втория случай се реже на парчета.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар