неделя, 22 февруари 2009 г.

Пача

Съставки:

* 1,500 кг свински крачета, уши и опашки
* 5-6 скилидки чесън
* дафинов лист
* бахар
* черен пипер
* оцет
* хрян
* сол




Приготвяне:

1. Поставяме измитото месо в дълбока тенджера и заливаме със студена вода, така че да го покрие.
2. Прибавяме подправките, без чесъна и оцета.
3. Варим на умерен огън около 3 часа, след което изваждаме месото и го обезкостяваме.
4. Прецеждаме бульона. Нарязваме месото на парчета.
5. Подправяме с настърган хрян, счукан чесън и оцет.
6. Пачата може да се поднесе като гореща супа или да се остави на студено да се желира. Във втория случай се реже на парчета.

0 коментара:

Публикуване на коментар