неделя, 22 февруари 2009 г.

Курбан с пилешко месо

Съставки:

* 500 г пиле
* 50 г краве масло
* 1 главичка кромид лук
* 1 морков
* 2 домата
* 1 прясна пиперка
* 2 картофа (или 1 непълна кафена чашка ориз)
* 1/4 връзка джоджен
* 1/5 връзка магданоз
* 1 яйце
* оцет
* черен пипер
* сол
* лютиви пиперки на вкус




Приготвяне:

Дребно нарязаният лук се задушава в 1/2 от маслото и малко вода до омекване, след което се прибавят нарязаното на малки парченца пилешко месо и нарязаният на кубчета морков. Заливат се с 6 чаени чаши гореща вода, посоляват се и се варят до полуомекване на месото. След това се прибавят последователно картофите, нарязани на кубчета, пиперките и доматите, нарязани на малки парчета, джодженът и магданозът, нарязани на дребно (или стрити, ако са сушени). Готовата супа се застройва с пресечена застройка от разбитото яйце, което се прибавя през цедка при непрекъснато разклащане на съда, подправя се с оцет и черен пипер и се поднася поръсена с дребно нарязан магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар