Съставки:
* 125 г кренвирши
* 50 г краве масло
* 1 глава кромид лук
* 1 чаена чаша прясно мляко
* 1 кафена чашка сметана
* 1 супена лъжица брашно
* 1 чаена лъжичка червен пипер
* черен пипер
* индийско орехче
* сол
Приготвяне:
В 2/3 от мазнината и 1 с. л. вода се задушава до омекване ситно нарязаният лук, разбърква се с брашното и червения пипер и се залива постепенно с 5 чаени чаши гореща вода или бульон. След завирането на течността се прибавят кренвиршите, предварително почистени от обвивката, нарязани на кръгчета и задушени в останалото масло. Супата се посолява и се вари 5-6 минути. Накрая се добавят млякото, разбитата сметана, настъргано индийско орехче и смлян черен пипер.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар