Съставки:
* 500 г мерлуза
* 3 супени лъжици растително масло
* 250 г спанак
* 3 стръка пресен кромид лук
* 3 домата (пресни или от консерва)
* 1 кафена чашка натрошено фиде
* 1 яйце
* 1 чаена чаша кисело мляко
* 1 супена лъжица брашно
* сол
* черен пипер
* джоджен
Приготвяне:
В мазнината и 1 супена лъжица вода се задушават дребно нарязаните лук и част от доматите и се прибавя спанакът, също нарязан на дребно. След задушаването им се посоляват, заливат се с гореща вода или бульон и се варят около 20 минути. Тогава се прибавят нарязаната на кубчета риба, останалите дребно нарязани домати и ситно нарязаният джоджен. Супата се вари 10-15 минути, застройва се с варена застройка от разбитите с киселото мляко яйца и брашно и се поръсва със смлян черен пипер.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар