Съставки:
* 500 г мерлуза (с глава)
* 3 супени лъжици растително масло
* 1 глава кромид лук
* 2 моркова
* 1/4 глава целина
* 1 корен от магданоз
* сол
* лимон
* черен пипер
* девисил
Приготвяне:
Рибата се почиства и измива, обезкостява се и се нарязва на парченца. Рибните отпадъци и 1/3 от почистените и едро нарязани кореноплоди се заливат със студена вода, посоляват се и се варят на умерен огън. Полученият от тях бульон се прецежда. В мазнината и 1 супена лъжица вода се задушават до омекване дребно нарязаният лук и останалите настъргани кореноплоди. В рибния бульон след завирането му се прибавят задушените кореноплоди и парчетата от рибата. Супата се вари до омекване на рибата, подправя се с лимонов сок и сол на вкус и се поръсва с дребно нарязан девисил и смлян черен пипер.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар