неделя, 22 февруари 2009 г.

"Кашкавалена" супа с гъби

Съставки:

* Топено сирене - 500 гр.
* Гъби - 200 гр.
* Вода - 3-3.5 литра
* Морков - 1 бр.
* Зеленина - за украса




Приготвяне:

1. Измивате гъбите и ги нарязвате на тънки ивички.
2. Измивате и почиствате моркова и го настъргвате на едро реднде.
3. Топеното сирене се нарязва на кубчета или се настъргва на едро ренде.
4. Кипвате водата, намалявате огъня и прибавяте сиренето като непреставате да бъркате докато не получите еднородна смес.
5. Добавяте гъбите, слагате капака и варите около 15 минути, след което добавяте моркова и варите още няколко минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар