Съставки:
* 500 гр. агнешки дреболии
* 1 глава лук или 2-3 стръка зелен лук
* 5 с. л. олио
* 1 ч. л. червен пипер
* 1/2 връзка джоджен
* 1 яйце
* 1 с. л. оцет
* сол
* 1/2 връзка магданоз
Приготвяне:
1. Почистваме от ципите и измиваме агнешките дреболии.
2. Попарваме ги във вряла вода и ги нарязваме на ситно.
3. Заливаме с гореща вода и варим на тих огън.
4. В олиото запържваме ситно нарязания лук с червения пипер и го изсипваме при дреболиите.
5. Посоляваме и доваряваме чорбата.
6. Застройваме я с разбитото яйце и оцета.
7. Накрая поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар