неделя, 22 февруари 2009 г.

Винегрет от зеленчуци

Съставки:

* 2-3 моркова
* 1 цвекло
* 2 картофа
* 2 кисели краставички
* 2-3 глави стар лук
* 250 г консервиран грах
* 2-3 с.л. стафиди
* 2 лимона
* 1 ч.ч. растителна мазнина
* 1 ч.ч. вино
* черен пипер
* 1 ч.л. горчица
* сол


Приготвяне:

В подсолена и овкусена с няколко капки оцет вода, се сваряват нарязан на кубчета моркова, а след него и цвекло. Отделно в подсолена вода се сваряват нарязан на кубчета картофи. Отварите от зеленчуците се смесват и запазват, а нарязаните зеленчуци се прецеждат през гевгир и оставят да изстинат, след което се смесват с нарязани на кубчета кисели краставички, накълцан стар лук, консервиран зелен грах, стафиди и почистен и нарязан на кубчета лимон. От зеленчуковата отвара, растителна мазнина, вино, сока на един лимон, черен пипер, горчица и солта се приготвя марината, която се кипва. Салатата се залива с маринатата и се държи в затворен съд за около 30 минути, след което се сервира.

0 коментара:

Публикуване на коментар