Съставки:
* 500 г пиле
* 50 г краве масло
* 3 моркова
* 1/4 глава целина
* 1 глава кромид лук
* 1 корен и листа от магданоз
* 2 картофа
* 2 домата
* хрян
* оцет
* сол
* черен пипер
Приготвяне:
Почистеното и измито пиле се нарязва на едри парчета, залива се със студена вода и се оставя да заври, след което се посолява, отпенва се и се вари почти до омекване на умерен огън (без бурно кипене) заедно с дребно нарязания лук и нарязаните на по-едри кубчета кореноплоди. Прибавят се последователно картофите, нарязани на едри кубчета с къдрав нож и дребно нарязаните домати. Варенето продължава до пълното омекване на месото и зеленчуците. Тогава се прибавят маслото и ситно нарязаните магданозени листа. Съдът се сваля от огъня и приготвеното варено пиле се поднася с настърган хрян, подправен на вкус с оцет, сол и захар.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар