неделя, 22 февруари 2009 г.

Супа от агнешки главички и лапад

Съставки:

* 2 агнешки главички
* 2 шепи почистен лапад
* 1/2 връзка зелен лук
* 1 супена лъжица брашно
* 1 чаена лъжичка червен пипер
* 2 супени лъжици олио
* сол и черен пипер на вкус

за застройката:

* 1 яйце
* 1/2 чаена чаша кисело мляко




Приготвяне:

Почистените и измити главички заливаме със студена вода и варим на умерено тих огън. След сваряването им почистваме месото и го нарязваме ситно заедно с езика и мозъка. Връщаме го в бульона, като прибавяме и скълцания лапад. В мазнината задушаваме нарязания много ситно лук, брашното и червения пипер. Разбъркваме ги с няколко лъжици бульон и сипваме в супата. Варим още 15-20 минути и Застройваме с разбитото с киселото мляко яйце. Супата поръсваме обилно с едро счукан черен пипер.

0 коментара:

Публикуване на коментар