Съставки:
* брашно (колкото поеме)
* 300 мл. топла вода
* 1/2пак. мая
* сол
* 1 с.л. оцет
* 1 с.л. олио
за плънката:
* яйца
* сирене
Приготвяне:
Замесва се тесто от 300 мл. топла вода и 1/2пак. мая, сол, 1 с.л. оцет и 1 с.л. олио. Омесва се добре, като тестото не трябва да е твърдо. Остава се да втаса. Дели се на 4 топки. Всяка от тях се разточва поотделно и се оформят банички с пълнеж от яйце и сирене. Притискат се в краищата с пръст. Пържат се в олио. Не се точат много тънко, защото стават корави, а не пухкави.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар