неделя, 22 февруари 2009 г.

Супа от риба по воденичарски

Съставки:

* 500 г рибно филе
* 3 супени лъжици растително масло
* 1 глава кромид лук
* 3 домата (пресни или от консерва)
* 3 картофа
* 1 супена лъ­жица брашно
* 3 лютиви пиперки
* 1 яйце
* 1/2 кафе­на чашка бяло вино
* сол
* черен пипер
* оцет
* магданоз




Приготвяне:

Рибата се почиства от кожата и се нарязва на порционни парчета, поръсва се със сол, черен пи­пер и виното и се оставя да престои 20 минути в хладилник. В мазнината и 1 супена лъжица вода се задушават дребно нарязаният лук и част от дребно нарязаните домати. Разбъркват се с браш­ното и се заливат с гореща подсолена вода или бульон. След завирането на течността се прибавят последователно картофите, нарязани на кубчета, дребно нарязаните домати, целите лютиви пиперки и накрая рибата. Супата се вари на умерен огън до готовност, застройва се с разбитото яйце, под­правя се на вкус с оцет и се поднася поръсена с черен пипер и дребно нарязан магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар