неделя, 22 февруари 2009 г.

Агнешка супа

Съставки:

* 300 г агнешко месо
* 50 г краве масло
* 1 връзка пресен кромид лук
* 1/2 връзка копър
* 1/2 връзка магданоз
* 1/2 супена лъжица брашно
* 2 яйца
* 2 кафени чашки кисело мляко
* черен пипер
* сол




Приготвяне:

Месото се нарязва на късчета, залива се с 8 чаени чаши вода и се оставя да заври, след което се посолява, отпенва се и се вари до омекване. Тогава се прибавят задушеният в 2/3 от маслото дребно нарязан лук, брашното и ситно нарязаните копър и магданоз. След няколко минути супата се отстранява от огъня, подправя се с останалата част от маслото, черен пипер и сол на вкус и се поднася с киселото мляко и кубчета от твърдо сварените яйца.

0 коментара:

Публикуване на коментар