Съставки:
1 шаран около 1 кг
1 бяла риба
малко миди
4 глави лук
4 домата
6 дафинови листа
1 с.л. черен пипер на зърна
червен пипер
сол
Приготвяне:
Рибите се измиват, изчистват, махат се главите, опашките, перките, филетират се и се нарязват на големи парчета.
Слагате голямата тенджера, пълна с вода, пускате 2-те глави, 2 цели обелени глави лук, 2 домата, също и кожата и оставяте да ври около 1 час, с наполовина отворен капак. Така получения бульон се прецежда, като главите се натискат силно в цедката, за да излезе всичкият им сок. След това в готовия вече бульон добавяте червения пипер, останалия лук нарязън на дребно, доматите - обелени и също нарязани на дребно, дафиновия лист и черния пипер. Посолявате и ставяте да заври. Когато това стане добавяте мидите и парчетата риба и оставяте за още около 1/2 час на котлона.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар