неделя, 22 февруари 2009 г.

Гъбена чорба

Съставки:

* 250 г гъби
* 1 морков
* 1 кафена чашка ориз
* 50 г краве масло
* 1 яйце
* 1/2 чаена чаша кисело мляко
* 6 чаени чаши вода
* копър
* черен пипер
* сол




Приготвяне:

Гъбите, нарязани на ивици и морковът, нарязан на кубчета, се слагат в съд с врящата леко подсолена вода и се варят до омекване, след което се прибавя оризът. След сваряването на ориза супата се отстранява от огъня, подправя се с прясното масло, застройва се с яйцето и киселото мляко, поръсва се със ситно нарязан копър и смлян черен пипер и се поднася.

0 коментара:

Публикуване на коментар