Съставки:
* 2 консерви риба тон
* 1 глава лук
* 3 с. л. зехтин
* 1 консерва белени домати
* 1 лимон
* 3 филии стар хляб
* 1 с. л. масло
* сол, черен пипер
Приготвяне:
Лукът се задушава със зехтина, изсипват се пасираните домати и се вари 10 минути.
Ако доматите са много гъсти може да се разреди с 1 или 2 чаши вода. Прибавя се сол, черен пипер и се изсипва раздробената риба от консервите. След 5 минути се сваля от котлона и се прибавя сока на лимона.
Филиите хляб се нарязват на кубчета и се поръсват с маслото, запичат се в силна фурна.
Супата се сервира в подходящи чинии и отгоре се поръсват кротоните
По желание се слага по една лъжица заквасена сметана или гъсто кисело мляко.
неделя, 22 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар